Náš tím

Bc. Jakub Mankovecký

Agronóm/Vinohradník

Kostolik arrowViac o Jakubovi

Ing. Michal
Rigan

Hlavný technológ

Kostolik arrowViac o Michalovi

Miroslav
Balla

Obchodný riaditeľ a hlavný someliér

Kostolik arrowViac o Mirovi

"Vinohrad nevybudujete za rok, ani za dva. Je to práca na desiatky rokov, a práve to ma na nej fascinuje. Byť súčasťou niečoho trvalého a zároveň úzko spätého s prírodou." Jakub Mankovecký

Bc. Jakub Mankovecký

Agronóm/Vinohradník

V poctivom vinárskom remesle by sme sa nezaobišli bez vedomostí a šikovných rúk agronóma Jakuba Mankoveckého. Na jeho pleciach je množstvo dôležitých rozhodnutí a úkonov, ktorými zabezpečuje najideálnejšie podmienky pre dobrú úrodu viniča hroznorodého. Náš tím obohacuje o dôkladné poznatky o pôde a viniči, vďaka ktorým získavame vynikajúci základ na spracovanie v podobe krásnych a zdravých bobúľ hrozna.
 

Mimochodom, Jakub je niekoľkonásobným pódiovým víťazom Majstrovstiev Slovenska v reze viniča

Ing. Michal Rigan

Hlavný technológ

Všetky rozhodnutia súvisiace s výberom hrozna a jeho spracovaním sú dominantnou výsadou a zodpovednosťou nášho skúseného technológa Michala Rigana.

Ten drží ochrannú ruku nad vínom už vo vinohradoch, kde prísne selektuje to najlepšie, čo ponúka terroir. Od momentu príchodu prvých bobúľ hrozna na nádvorie Pálffyovskeho kaštieľa riadi všetky procesy spracovania hrozna a výroby vína, čím ovplyvňuje farbu, vôňu, chuť a kvalitu vín ViaJur. 

Za finálnym výsledkom sa však skrývajú hodiny detailných analýz a množstvo úkonov, ktorých výsledkom je premena muštu na víno Pro rege et patria (pre kráľa a krajinu).

„Technológia výroby vína je disciplína, ktorej základy boli položené pred tisíckami rokov. Víno bolo kedysi na našom území životne dôležité a nahrádzalo dokonca aj pitnú vodu.“ Michal Rigan

„Je mi veľkou cťou stáť pri zrode nového slovenského vinárstva ViaJur, ktoré mi učarovalo svojou filozofiou a dôrazom na poctivosť vinárskeho remesla našich predkov z čias Pálffyovcov.“ Miroslav Balla

Miroslav Balla

Obchodný riaditeľ a hlavný someliér

Komplexnosť nášho tímu dopĺňa nielen o vycibrené chuťové poháriky, ale aj o znalosti chutí zákazníkov a vín z celého sveta, hlavný someliér a obchodný riaditeľ Miroslav Balla. Svojmu remeslu sa naplno venuje už od svojich osemnástich rokov a skúsenosti čerpal v známych reštauráciách, wine baroch a najväčšej distribučnej spoločnosti vína v slovenskom HORECA segmente.

Keďže Miroslav je dokonalým prototypom milovníka vína a dobrého jedla, práca je pre neho nielen výzvou, ale i životným štýlom.

Kontakt

arrow Objednať víno

telefón: +421 905 541 821

email: info@viajur.sk 

V prípade objednávok nás môžete kontaktovať aj prostredníctvom e-mailu obchod@selavi.sk.

Logá a dokumenty na stiahnutie.

FAKTURAČNÁ
ADRESA

KOREŠPONDENČNÁ
ADRESA

mapa 1